Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde a kedy urobil Maroš Šefčovič chybu?

.eugen Korda .názory

Odpoveď je jednoduchá. Vtedy, keď sa rozhodol kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky v drese Smeru, ktorý nešikovne ukryl pod oblek eurokomisára.

Eugen Korda

to bola prvá a najzásadnejšia chyba, ktorej sa dopustil a tu by tento článok mohol skončiť. Lenže tých chýb bolo viac.

Ďalšou  bolo to, že dal na rady poradcov, ktorí plánovali jeho kampaň. Čo už mu mohol poradiť taký Marián Bednár, ktorý sa od redaktora Rádia Slobodná Európa postupne prepracoval až k človeku, ktorý každý deň na Úrade vlády, pri poháriku a cigare, radil Robertovi Ficovi ako diskreditovať svojich politických oponentov a novinárov? Každá rada, ktorej sa držal dramaticky znižovala jeho šance v tomto súboji uspieť. Teda uspieť v tom slova zmysle, že by z neho neodišiel ako spráskaný pes. Mohol aspoň prehrať so cťou a do Bruselu sa vrátiť s čistým štítom. Dnes to už neplatí.

Treťou chybou bol jeho súhlas s tým, že jeho volebný tím chcel vyrobiť z vody Coca-colu a z neho, kovaného komunistu, akýmsi zázrakom spraviť autentického kresťana. To si naozaj myslel, že veriaci na Slovensku sú hlupáci, že im stačí, aby si sadol za jeden stôl s arcibiskupom Zvolenským a oni mu uveria, že jeho duša

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite