Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnár by nemal odstúpiť, ak tak nepovie vyšetrovateľ

.pavel Macko .názory

Spravodlivosť sa nesmie dať kúpiť, treba ju nastoliť pre všetkých rovnako.

Pavel Macko

aj napriek tomu, že by si to zaslúžil, generálny prokurátor by mal zostať a namiesto pekla činiť vlastné pokánie a pripraviť reformu prokuratúry. Možno mu potom čiastočne odpustíme jeho hriechy, pokiaľ nezávislý vyšetrovateľ nepovie inak. 

hrozba pre ústavné zriadenie

Tento štát a jeho nástroje sú vo veľmi pokročilom štádiu rozkladu. Vinou mafiánov a ich politických a finančných partnerov sa tu nikto nemôže cítiť úplne bezpečne. Je to  hanba a zodpovednosť tých, čo sú pri moci. Ale aj tých, čo sedia na prokuratúre, polícii, tajných službách a súdoch a namiesto Ústavy SR a zákonov slúžia mocenským a mafiánskym skupinám. Mohli sme sa o tom opäť presvedčiť v uplynulých dňoch v súvislosti s presakujúcimi informáciami z uznesenia o vznesení obvinenia v prípade vraždy J. Kuciaka. Tento jediný prípad obsahuje toľko toxickej špiny, že by vážne rozkývala aj podstatne silnejšie demokracie. Podobných prípadov je určite viac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite