Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Euroobrat Richarda Sulíka. Vraj sú poctivá proeurópska strana

.filip Minich .názory

SaS je vraj poctivá proeurópska strana a členstvo v EÚ je kľúčový záujem Slovenska, tvrdí Sulík pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu. Na údajný „diktát Bruselu” zabudol.

Filip Minich

pred piatimi rokmi organizoval súťaž, v ktorej mali ľudia hľadať najväčšiu absurditu Európskej únie. Predvolebné heslo strany SaS vtedy bolo: „Všetci za Brusel, my za vás.“

V kampani s obľubou hovoril o „diktáte Bruselu” a o Európskej únii sa vyjadroval ako o „administratívnom monštre”, kde je vraj „obrovské množstvo nezmyselných regulácií, tisíce zákazov a príkazov a nechutná snaha euroúradníkov diktovať ľuďom, ako majú žiť.”  

Richard Sulík zároveň tvrdil, že „je najvyšší čas EÚ zásadne zreformovať a obmedziť na jej základnú ideu – voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb.” V rámci kampane tiež SaS organizovala kabaret s názvom „Brusel, neblázni”. 

Tento rok je tón oveľa zmierlivejší a SaS bude v rámci kampane variť jedlá zo všetkých členských štátov Únie. Vraj preto, že chcú EÚ spraviť ľuďom chutnejšou a zrozumiteľnejšou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite