Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Euroobrat Richarda Sulíka. Vraj sú poctivá proeurópska strana

.filip Minich .názory

SaS je vraj poctivá proeurópska strana a členstvo v EÚ je kľúčový záujem Slovenska, tvrdí Sulík pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu. Na údajný „diktát Bruselu” zabudol.

Filip Minich

pred piatimi rokmi organizoval súťaž, v ktorej mali ľudia hľadať najväčšiu absurditu Európskej únie. Predvolebné heslo strany SaS vtedy bolo: „Všetci za Brusel, my za vás.“

V kampani s obľubou hovoril o „diktáte Bruselu” a o Európskej únii sa vyjadroval ako o „administratívnom monštre”, kde je vraj „obrovské množstvo nezmyselných regulácií, tisíce zákazov a príkazov a nechutná snaha euroúradníkov diktovať ľuďom, ako majú žiť.”  

Richard Sulík zároveň tvrdil, že „je najvyšší čas EÚ zásadne zreformovať a obmedziť na jej základnú ideu – voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb.” V rámci kampane tiež SaS organizovala kabaret s názvom „Brusel, neblázni”. 

Tento rok je tón oveľa zmierlivejší a SaS bude v rámci kampane variť jedlá zo všetkých členských štátov Únie. Vraj preto, že chcú EÚ spraviť ľuďom chutnejšou a zrozumiteľnejšou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite