Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naším problémom nie je Žid ani homosexuál, ale deravý charakter (píše katolícky kňaz)

.vladimír Juhás .názory

Súčasťou nášho slovenského príbehu je hystéria.

 ľudáci presvedčili bežné obyvateľstvo, že Židia nás ovládajú, nebezpečne sa dostávajú do všetkých sfér života a nakoniec nás úplne pohltia. Propaganda zosilňovala tento refrén, až sa ľudí podarilo dostať do hystérie a v tomto rozpoložení začali zrazu svojim susedom rozbíjať výklady i okná.

Komunisti presvedčili bežné obyvateľstvo, že pracujúci statkári a fabrikanti ovládajú našu spoločnosť, dostávajú sa do všetkých sfér života a nakoniec nás úplne pohltia. Propaganda zosilňovala tento refrén, až sa ľudí podarilo dostať do hystérie a v tomto rozpoložení začali zrazu svojim susedom násilne brať, čo sa len dalo.  

Ideologickí marxisti presvedčili bežné obyvateľstvo, že veriaci v Boha tajne ovládajú našu spoločnosť, dostávajú sa do všetkých sfér života a nakoniec nás úplne pohltia. Propaganda zosilňovala tento refrén, až sa ľudí podarilo dostať do hystérie a v tomto rozpoložení začali udávať svojich susedov.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite