Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Kočner, Bašternák a rok pravdy

.štefan Hríb .názory

Správa o rozsudku nad Bašternákom bola krátka. Tlačovka o obvinení Kočnera z objednania vraždy bola dlhá. Obe však boli zdrvujúce.

Štefan Hríb

ladislav Bašternák dostal 5 rokov nepodmienečne a prepadnutie majetku. Tá hlavná správa zo súdu je však iná – odsúdený je človek, ktorého kryl exminister vnútra rečami o dobe kešu, človek, na ktorého daňový úrad nesmel upozorniť a polícia mu nemohla dať ani len pokutu, lebo bol „náš”, a napokon človek, u ktorého stále býva expremiér. Toto je trojnásobný zdrvujúci dôkaz o únose štátu.

Marian Kočner bol obvinený z objednávky vraždy novinára. Tá hlavná správa z dlhej tlačovky špeciálnych prokurátorov je však iná – z objednávky vraždy novinára bol obvinený človek, ktorý ovládal Generálnu prokuratúru, človek, ktorý v mene expremiéra ponúkal dohodu v kauze Malinová, človek, ktorý mal v polícii svojich vyšetrovateľov, a tým vedenie polície vždy prihralo jeho kauzy, a napokon človek, ktorý mal byt tiež u Bašternáka, a to hneď vedľa expremiéra. Ale hlavne – z objednávky vraždy bol obvinený človek, ktorý sa vyhrážal najprv Romanovi Kvasnicovi a potom Jánovi Kuciakovi, no štátne orgány ostali nečinné, takže jeden z nich už nežije. Toto je mnohonásobný zdrvujúci dôkaz o tom, že Slovensko má úplne rozvrátené ústavné zriadenie, a že jeho oprava bude mimoriadne namáhavá. Lebo Kočner nie je najvyššie poschodie tohto úmyselného rozvratu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite