Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Arcibiskup so slovníkom na úrovni kotlebovcov či Harabina? V kázni straší, klame a zavádza

.matúš Dávid .názory

Ak sa v sekulárnom štáte nezhodneme ani len na tom, že lacná predvolebná agitácia založená na lži a manipulácii za kazateľnicu nepatrí, potom sa naša krajina sotva pohne vpred.

Matúš Dávid

zabudnime na lásku k blížnemu, toleranciu a rešpekt k druhým, kritické zmýšľanie či zmier v spoločnosti. Vychádzajúc z nedeľnej „agitácie“ trnavského arcibiskupa Jána Oroscha sa zdá, že nastal čas na radikálne až fundamentalistické tendencie v katolicizme. 

Práve na ich oživenie totiž vysoký cirkevný hodnostár v kázni, ktorej podstatnú časť venoval prezidentským voľbám, priamo či nepriamo vyzýval veriacich. Niektoré nepresné a nepravdivé výroky, ktorými biskup hrubo zasiahol do pokračujúcej kampane a dokonca hrozil veriacim, stoja za pripomenutie. Mali by byť vážnym varovaním pre nás všetkých.

ani Čaputová, ani Mikloško. Tak kto?

V skratke možno slová trnavského arcibiskupa zhrnúť nasledovne: voliť prezidentskú kandidátku Zuzanu Čaputovú je ťažký hriech a kritiku „pravých“ katolíkov si zaslúži aj kandidát František Mikloško, pretože vraj nesmieme zabúdať ani na to, že diabol dokáže byť aj tým najväčším politikom a slušným intelektuálom.

„Postaviť sa v televízii a propagovať kandidáta, kandidátku za takto ultraliberálnu stranu za prezidentku je ťažkým hriechom. (...) toto nie je správna cesta. Touto cestou my vedieme našich veriacich do slepej uličky, do katastrofy,“ kázal Ján Orosch počas svätej omše, ktorú v priamom prenose vysielala TV Lux.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite