Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Antona Vydru: O kresťanských kruhoch, Matovičovej búrke v šerbli a literárnych cenách

.anton Vydra .názory ..týždeň

• Rozpadnutý kresťanský patchwork • Obyčajná búrka v šerbli • Ceny zdvihnutých obočí

Anton Vydra

rozpadnutý kresťanský patchwork

Už niekoľko dní sa vedú vášnivé diskusie o tom, čo sa to stalo s kresťanskými kruhmi, ktoré si zrazu nevedia vybrať toho svojho pravého orechového prezidentského kandidáta a lavírujú medzi takými rozporuplnými osobnosťami, že si možno len ťukať na čelo, kde sa to v nich vzalo. A vzalo sa to tam a vtedy, keď si nechali mnohí slovenskí veriaci vsugerovať ideu, že kresťanstvo je bez zvyšku identické so zápalistou až militantnou obranou jednej či dvoch kultúrno-politických a hodnotových tém. 

K tomu ich povzbudzoval aj klérus, inými slovami, ani sa len nepokúsil formovať slovenský kresťanský aktivizmus aj v iných vetvách takého košatého stromu možností, aký kresťanstvo vždy ponúkalo. 

Ak medzi kresťanmi existujú takí pomýlení, ktorí neváhajú hodiť svoj hlas Harabinovi či Kotlebovi, tak príčinu tohto morálneho úpadku (o historickom povedomí už ani nehovoriac) treba hľadať aj v zmätku v narábaní s informáciami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite