Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neprezuzanujme to

.andrej Bán .názory

Na favoritku prezidentských volieb čaká niekoľko nástrah. Takmer nijaká z nich nesúvisí s tým, ako sa bude správať ona, skôr jej okolie.

Andrej Bán

pretože Zuzana Čaputová  má, myslím, všetky predpoklady na to, aby bola naďalej presvedčivá. Teda v argumentácii racionálna a pokojná. Sledoval som ako reportér jej dvanásťročný zápas o to, aby mafie napojené na Smer (predstavte si, boli už vtedy) nevybudovali v Pezinku skládku.  Oživme si trochu pamäť.

V januári 2012 na pojednávaní Súdneho dvora Európskej únie v Luxemburgu táto advokátka zastupovala žalujúcich, teda občanov Pezinka a mesta Pezinok. Žalované bolo Slovensko, v tom čase to bola, paradoxne, Radičovej antikorupčná vláda, ktorá túto kauzu zdedila po predchádzajúcej Ficovej. Presnejšie, vinníkmi tohto stavu boli Smeru blízki podnikatelia Manovci, Smeru blízki úradníci a Smeru blízky Marián Kočner (áno, presne ten, na ktorého obvinenie z objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa teraz čaká). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite