Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tak ako, kresťania? Hodíte to Čaputovej?

.michal Magušin .názory

Rozhodnutie Róberta Mistríka je pre Slovensko dobrou správou. Medzi Zuzanou Čaputovou a Prezidentským palácom teraz stojí už len jedna prekážka. Kresťanský volič.

Michal Magušin

pred Róbertom Mistríkom treba zložiť klobúk. Do kampane „nalial“ pol milióna eur a venoval jej kvantum času. Tri týždne pred voľbami sa vzdal v prospech Zuzany Čaputovej. Vypracoval teóriu svojho zvolenia na post hlavy štátu, pustil sa do experimentov a čísla mu ukázali, že jeho hypotéza sa nepotvrdzuje. Je to naozaj rozumné, je to naozaj zodpovedné. Na Slovensku na kroky tohto typu nie sme zvyknutí. Vďaka, pán Mistrík, história si to bude pamätať v dobrom.

Prezidentská hra o trón sa týmto ťahom presúva k dramatickému finišu. Prieskumy dávajú najreálnejšie šance trojici Šefčovič-Čaputová-Harabin. Prvý na sebe nesie biľag strany Smer. Oprávnene, je to ich kandidát, pozrite na nedávne oslavy MDŽ. Harabin nesie biľag Mečiara, zhnitého súdnictva a úbohých konšpirácií. Nie sú to veľmi výhodné pozície na výhru v prezidentských voľbách. Zvlášť v čase, keď sa časť krajiny po vražde a následne sa vyplavujúcej špine mobilizuje a volá po veľkej zmene. Preto Harabin aj Šefčovič nasadia do boja proti podpredsedníčke Progresívneho Slovenska poslednú silnú zbraň.

Čaputová je liberálka. V otázkach potratov je za zachovanie status quo. A je za adopcie detí pármi rovnakého pohlavia. Tieto vety si pamätajte, budeme ich počuť v najbližších dňoch často.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite