Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Postaviť sa za slušné Slovensko nie je urážka. Je to povinné minimum, ktoré môžeme urobiť

.martin Ruščanský .názory

21. február 2018 zmenil spoločenskú klímu na Slovensku. Zastrelili novinára, aktivistu, skromného mladého človeka, ktorý chcel žiť v spravodlivom štáte.

ktorý poukazoval na zlých ľudí, čo vyciciavali nás všetkých. Zastrelili jeho cit po spravodlivosti. Zastrelili jeho snúbenicu. Zabili jeho dve veľké lásky.

Neviem si ani len predstaviť, žeby som mal syna, ktorého trápi, ako sa nespravodlivo tento štát spravuje a z jedného dňa na druhý o neho prídem. Už ho nikdy neuvidím, nikdy ho nezačujem. A to len preto, lebo chcel žiť v lepšom štáte. Obludná vražda však nebola jedinou obludnosťou. Ešte dnes mám v očiach zábery milióna eur na stole, na ktoré prstom ukazuje bývalý premiér Robert Fico. Ešte dnes vidím zábery provokatívneho úškrnu tohto človeka, keď odovzdával prezidentovi svoju demisiu. Ešte stále nedokážem pochopiť, ako niekto môže urážať protestujúcich a organizátorov pochodov, ktorí sa postavili za túto krajinu. Obviniť ich z rozkladu štátu, z príprav násilia formou dlažbových kociek a z paktovania so starým finančníkom. A po tom všetkom, čo pán vyplodil, sa po roku od vraždy neunúva rodinám zosnulých a ani protestujúcim davom ospravedlniť.

Aj v Humennom zapálili sviečky na znak piety.Archív M.R.Aj v Humennom zapálili sviečky na znak piety.

Slovensko ukázalo za jeden-jediný rok viac, ako za celú svoju históriu. Ak je tvrdenie „aký národ, taká vláda“ pravdivé, a my sme mali vo vláde takéhoto chrapúňa, tak sme veľmi zdeformovaný národ. Ak niekto skutočne verí, že tých mladých ľudí, ktorí organizovali protesty Za slušné Slovensko a novinárov, platí Soros, tak je to s nami veľmi zlé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite