Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pedagogický fantóm Fico

.jakub Pohle .názory

Ústavnoprávny výbor neuznal Robertovi Ficovi prax. Je to jednoduchá matematika, lebo trinásť rokov nie je viac ako pätnásť.

Jakub Pohle

na nedostatok praxe reagoval expremiér najprv zle skopírovanými článkami z internetu. Keď to nevyšlo, skúša ako právnickú prax použiť svoje pedagogické pôsobenie. Oslovil som teda študentov, ktorí ho mali ako pedagóga šancu zažiť. A dozvedel som sa, prečo ho volali fantóm. 

Robert Fico učil na Katedre politológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Tvrdí to aj Boris Zala, ktorý bol vedúcim katedry. Okrem toho učil Fico v roku 1997 aj na Univerzite Komenského predmet environmentálne právo. 

„Celkom som sa na to tešil,“ hovorí Martin Macharik, vtedajší študent „Zaujímavým to robila vtedy vychádzajúca politická hviezda Fico. Na prvú prednášku však neprišiel, ani na druhú. Za pol roka prišiel asi 2 x. Sklamaní sme tam prestali chodiť. Koncom semestra nám nejaká asistentka zapísala zápočet. Už vtedy bolo jasné, že si len potreboval pre docentúru formálne „odučiť". V zásade sa to od Dankovho JUDr. veľmi nelíši.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite