Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nebojme sa aktivizmu cirkvi, bojme sa jej ľahostajnosti

.michal Oláh .názory

V uplynulom týždni prebehla médiami kontroverzne komunikovaná informácia. Biskupi chcú zasahovať do tvorby legislatívy, podkopať princípy sekulárneho štátu.

Michal Oláh

a možno aj nastoliť cirkevnú totalitu. Hystéria vyvolaná úsilím cirkví zúčastňovať sa na pripomienkovaní zákonov svedčí o nezrelosti niektorých liberálnych elít. Pri čomkoľvek náboženskom prestanú rozmýšľať racionálne a okamžite konšpirujú na úrovni Hlavných správ. Podľa vlastných slov tým bojujú za sekulárny štát.  

Na pripomienkovaní a tvorbe zákonov som sa niekoľkokrát zúčastnil, preto viem, o aký náročný a tvorivý proces ide. Desiatky stretnutí, diskusií, vysvetľovaní a zdôvodňovaní sú zdĺhavou cestou k dobrému zákonu. Ministerstvo tieto pripomienky môže zapracovať, ale nemusí. Každý, kto sa chce aktivizovať v tejto oblasti, musí prácne sledovať weby a celý legislatívny proces. Výhodou automaticky prizývaných inštitúcií je povinnosť zaoberať sa každým ich podnetom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite