Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najdôležitejšia lekcia učiteľov je ich vlastná odvaha

.anton Vydra .názory

Nie, toto nie je už len o Dankovom plagiátorstve a ministerkinom absurdnom a cynickom obhajovaní celej záležitosti. Je to o najdôležitejšej lekcii pre študentov.

Anton Vydra

od utorka sa internetom šíri Vyhlásenie učiteľov Slovenska – petícia učiteľov, ktorí sa odmietajú prizerať devalvovaniu pedagogických hodnôt. Je skutočne dôležité, že ide práve o vyhlásenie učiteľov, o vyhlásenie zdola. Má to svoje dôvody.

Po politickom cynizme, ktorý predvádza predseda parlamentu (a zrejme aj prezidentský kandidát) a ministerka školstva, sa už, dúfam, každý súdny človek dostatočne oboznámil s tým, čo je to plagiát, aké sú jeho formy a prečo je to jeden z najotrasnejších prečinov v školskej a akademickej prevádzke, a to bez ohľadu na to, či niekto chce, alebo nechce byť neskôr vedeckým alebo akademickým pracovníkom. Toto oboznámenie, ktoré tentoraz nezaznelo iba spoza učiteľských katedier, ale šírilo sa médiami sprava-zľava, možno pokladať za teoretický výklad – nepochybne dôležitý, no pre formovanie postojov študentov ešte stále nedostatočný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite