Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Už sme sa dorehotali na videu o Fekišovciach?

.andrej Bán .názory

Som Bratislavčan, ale poburuje ma, ak sa na východ pozeráme ako na enklávu nesvojprávnych exotov, teda idiotov.

Andrej Bán

virálne video o starostke-diktátorke videlo na Zomri viac ako milión ľudí. Téma sa prebila na čelo hitparád aj serióznych spravodajských webov. Fajn, chápem, ak máme v Bratislave Danka, tak Miloslava Fedorová (Smer) z dedinky kdesi pri ukrajinskej hranici je ešte o nejaký ten level vyššie (či nižšie, vec pohľadu). Ziape na poslancov ako kápo v base a jej veta „Ďoďo nevie písať na počítači" (takže nebude zapisovateľom) bude isto legendou roka 2019.

Ibaže mne to už po tom, ako som východ dôverne spoznal, po tom, ako som pre túto krajinu objavil „grófku" Roškovú a bitých farmárov, vôbec nepripadá zábavné. Je to tragikomické. Vysvetlím.

Mám v úcte tých, ktorí na zúfalej rovine v okolí Michaloviec a Sobraniec dokážu vôbec prežiť. Tých, ktorí odtiaľ nezutekali. Pretože ten kraj je mentalitou ukotvený vo feudalizme, presnejšie, v samoderžaví. Príslušnosť k Smeru (tak ako predtým ku KSČ) je tam vstupenkou nielen k moci ako takej, aj k uzurpátorstvu a možnosti ponižovať okolie. Zemplín je esenciou životaschopnej mutácie totality, o akej tu v Bratislave (a inde na Slovensku) nemáme ani páru. A všetci, ktorí tam ostávajú a pokúšajú sa tomu aktívne vzoprieť, majú môj rešpekt – Marek Boka, Milan Kaplan, Patrik Magdoško, Milan Potocký a iní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite