Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Soros vládne svetu. V hlavách politikov

.filip Minich .názory

Čo majú spoločné páni Fico, Orbán, Farage, Salvini, Erdogan, Putin a Trump? Všetci tento rok spomínali jedno meno – George Soros.

Filip Minich

politici veria, že organizuje tajné sprisahania proti ich vládam a krajinám. A začínajú tomu veriť čoraz častejšie aj ich voliči. 

Platí vraj demonštrantom za protivládne protesty, podporuje a organizuje príchod nelegálnych migrantov z Latinskej Ameriky a stál aj za aférou okolo sudcu Kavanaugha. 

George Soros. Konšpirácie o tomto finančníkovi maďarského pôvodu v poslednom čase s obľubou šíri americký prezident Donald Trump a mnohí jeho kolegovia z radov republikánov. Naplno ich v tom podporuje televízia Fox News, kde moderátori, rôzni komentátori a politici pravidelne poukazujú na Georgea Sorosa a jeho údajne zlé úmysly s Amerikou.

The New York Times spravili skvelé video o rozmachu odporu voči Sorosovi. Finančník už viac nie je len nepriateľom obskúrnych konšpirátorov, ktorí veria, že na ľudstvo púšťa chemtrails či pre krajne pravicových extrémistov, ktorí o ňom špiritizujú v hnedých zákutiach internetu. Konšpirácie o Sorosovi už konzumujú masy. Z odporu voči Sorosovi sa stal mainstream. Kto za to nesie zodpovednosť? Predovšetkým populistickí lídri.

niečo na tom bude…

Na Sorosa rád poukazuje aj ruský prezident Vladimír Putin. Na tlačovej konferencii, ktorú mal s Donaldom Trumpom vyhlásil, že „ľudia ako George Soros sa neustále miešajú do politického diania, nie my.” 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite