Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH sa rozhodlo pre „nikoho"

.eugen Korda .názory

Fakt prvý – KDH nepostaví do prezidentských volieb vlastného kandidáta. Dlho síce uvažovalo o pánovi Čaučíkovi. Nezískal však dostatočnú podporu iných strán.

Eugen Korda

a tak sa v KDH nakoniec rozhodli inak. Ako? Nuž, tak, že opäť nebudú mať vlastného kandidáta. Zdanlivo šalamúnske rozhodnutie Rady KDH, teda vrcholného orgánu tejto strany totiž prijalo uznesenie, ktorého skutočný význam a zmysel je ukrytý niekde v straníckych hlbinách tohto hnutia. KDH, vraj vedomé si zodpovednosti a snahy, aby sa do druhého kola nedostal Štefan Harabin s kandidátom Smeru, podporí jedného z dvojice Mikloško – Remišová. Bude to ten, ktorý v akýchsi iluzórnych primárkach získa väčšiu podporu. Ako majú tie primárky prebehnúť, to KDH nepovedalo. Vraj by mohli rozhodnúť predvolebné preferencie, ale to naozaj nie sú žiadne primárky. To je jednoducho akceptácia suchých a často aj nepresných a zmanipulovaných čísiel. 

Jasne sa to ukázalo pri komunálnych voľbách, keď kandidátka KDH na primátorku hlavného mesta prehrala s kandidátom OĽaNO a ten nakoniec vo voľbách úplne pohorel. Bol to skutočne „výborný“ výsledok!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite