Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Danko by mal ticho sedieť v kúte, namiesto toho ohrozuje záujmy Slovenska

.dominik Harman .názory

SNS úspešne demoluje západné smerovanie Slovenska a koalícia sa ticho prizerá.

Dominik Harman

národniarom sa podaril ďalší husársky kúsok. Popri ťažení proti marrákešskému paktu prinútili koalíciu stiahnuť z rokovania strategické dokumenty. Majú s nimi problém dlhodobo: hovoria totiž o Rusku ako o hrozbe. Vyhýbavá reakcia na Rusko a urážanie Dulebu ako bonus. 

obranná a bezpečnostná stratégia

Dokumenty plánovanej bezpečnostnej a obrannej stratégie schválila už pred rokom vláda. Národniari ich prijatie odvtedy úspešne blokovali. Do aktuálnej schôdze sa ich podarilo zaradiť opozičným poslancom – lenže koaliční veľmi rýchlo povedali, že hlasovať sa o tom nebude.

„Dankove rigorózne eskapády sú oproti tomu všetkému len maličkosťou.“

SNS môže prijatie dokumentov sabotovať donekonečna. Vyzerá to tak, že Pellegrini nemá dosť síl na to, aby ich v tomto prípade zatlačil do kúta. Buď teda problematické pasáže o Rusku z dokumentov vypadnú, alebo sa naďalej budeme riadiť aktuálnou bezpečnostnou stratégiou – z roku 2005. 

Hoci, keď sa nám napríklad pri téme migrantov úspešne darí tváriť, že svet sa nezmenil, prečo by sme to nemohli robiť aj pri iných témach. Trebárs pri téme národnej bezpečnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite