Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oleg Sencov na ľad, Andrej Danko na trestnú lavicu

.matúš Dávid .názory

Ako súvisia nebezpečné plány predsedu SNS na priškrtenie médií a tvrdú centralizáciu moci s osudom Ukrajinca väzneného na Sibíri? Jedného Putinov režim inšpiruje, druhého väzní.

Matúš Dávid

tohtoročná Sacharovova cena za slobodu myslenia, ktorú bojovníkom za ľudské práva a slobody už tridsať rokov udeľuje Európsky parlament, je v správnych rukách. Ukrajinský režisér a odporca ruskej okupácie Ukrajiny a anexie polostrova Krym Oleg Sencov je väzňom svedomia. Zaslúži si náš rešpekt a veľké uznanie. 

V evidentne vykonštruovanom procese ho totiž ruský súd poslal na dvadsať rokov do väzenia za údajné plánovanie teroristických útokov. Fakty hovoria za všetko. Filmár zo Simferopoľa nespáchal žiadny závažný zločin, za ktorý by mal stráviť dve dekády za mrežami na Sibíri, ďaleko od domova, rodiny a dvoch detí. Potvrdili to advokáti aj ľudskoprávni experti. Je dobre, že Európska únia, aj vďaka nominácii z pera slovenského europoslanca Eduarda Kukana, opäť upriamila pozornosť sveta na osud nespravodlivo väzneného Ukrajinca. 

„Cesta, akou sa vydalo Rusko, Maďarsko či Poľsko, nevedie správnym smerom, tak prečo by malo po nej kráčať Slovensko.“

Mimovládne organizácie, aj mnohí predstavitelia či lídri demokratických krajín, už dlho

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite