Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Alexandry Minich: Ruskí dovolenkári, turista Danko a kráľovská svadba

.alexandra Minich .názory ..týždeň

Uplynulý týždeň rezonovali predovšetkým tri udalosti. Vykresľovanie ruských agentov ako turistov, diplomatické cesty Andreja Danka a ďalšia svadba na britskom kráľovskom dvore.

Alexandra Minich

druhý ruský dovolenkár a jeho babka

Hrdá babička zvykla známym s radosťou ukazovať fotografiu, na ktorej jej vnukovi potriasa rukou sám Vladimír Putin. Záber z udeľovania štátnych vyznamenaní by možno ukázala aj reportérom, ktorí do malej ruskej obce Lojga prišli krátko po tom, ako sa podarilo odhaliť, že tento muž je ruským agentom, ktorého britskí vyšetrovatelia vinia z útoku na Sergeja Skripaľa. No 90-ročná babička je už niekoľko dní nezvestná. Alexander Miškin, špeciálne vycvičený lekár ruskej rozviedky, dostal od prezidenta najvyššie vyznamenanie v roku 2014. Kremeľ však muža vykresľuje ináč. Ako dovolenkára, ktorý si v čase útoku na dvojitého agenta Skripaľa a jeho dcéru prišiel spolu s ďalším mužom do Británie poobzerať Stonehange, no pre zlé počasie sa zhodou okolností ocitli v Salisbury. Zaujímavé pritom je, že dvojica spolu už raz „dovolenkovala“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite