Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mali by sa Dzurinda a Mikloš vrátiť do politiky?

.eugen Korda .názory

V posledných dňoch je čoraz zrejmejšie, že z nej vlastne ani nikdy celkom neodišli.

Eugen Korda

čoraz častejšie mi kolegovia, ale i ľudia na ulici, kladú otázku, či by sa Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš mali vrátiť do politiky. A moja odpoveď je jednoduchá. Neviem. Určite však viem, že politikov podobného typu tu máme ako šafranu. Obaja odišli do predčasnej politickej penzie po sérii škandálov a neúspechov a po strate podpory verejnosti, ktorej priazeň si po kauze Gorila získal super populista Fico. 

Otázkou je, či má byť ich prežívanie v ústraní definitívne, alebo by sa mali pokúsiť vrátiť sa do verejného života? Z ich mediálnych aktivít je celkom zrejmé, že by sa návratu nebránili. A je to aj celkom pochopiteľné. Mikuláš Dzurinda taký návrat dokonca nepriamo pripúšťa, keď hovorí, že politika ho vždy bavila a stále baví. Mikloš a Dzurinda boli kľúčovými osobnosťami, ktorým sa podarilo Slovensko nielenže vytrhnúť z náručia ruského medveďa, ale vrátiť jeho občanom i pocit dôstojnosti a hrdosti na svoj štát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite