Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žiadny uhol pohľadu, len bohapustá ruská agresia

.matúš Dávid .názory

V Kyjeve si na koberček predvolali talianskeho veľvyslanca, nech vysvetlí slová svojho vicepremiéra o anexii Krymu. Nečudujme sa hnevu Ukrajincov.

Matúš Dávid

taliansky minister vnútra a šéf ultrapravicovej strany Liga Matteo Salvini v rozhovore pre americký denník The Washington Post obhajoval ruskú anexiu ukrajinského polostrova Krym aj argumentom o referende a vysokej účasti voličov. Keď mu novinár oponoval, že išlo o nelegitímny postup a sfalšovaný plebiscit, odpovedal: „(Je to váš) uhol pohľadu...“.

V prvom rade by nám malo byť aj bez diskusie jasné, že ide o neospravedlniteľné popretie oficiálnej politiky Európskej únie, ktorej je Taliansko členom. Slová kontroverzného talianskeho vicepremiéra sa nielenže neopierajú o fakty, ale sú tiež v rozpore s oficiálnou politikou Spojených štátov amerických, ktorých vernými spojencami sú stále aj Taliani. 

Isteže, pán Salvini nie je prvý, kto sa chcel Rusku zapáčiť popieraním pravdy. Veď dávno pred ním hovorila o anexii Krymu ako o „napĺňaní vôle jeho obyvateľov“ francúzska ultrapravicová politička, šéfka Národného združenia a neúspešná kandidátka na prezidentku Marine Le Pen.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite