Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čoho sa treba báť

.eugen Korda .názory

Naším problémom nie sú Putinovi Noční vlci. Naším problémom sme my sami.

Eugen Korda

zdá sa, že nie malá časť Slovákov nosí v srdci, ale aj v mozgoch vypálené červené hviezdy. Dokonca sa usadili aj v génoch časti mladej populácie. Veď ako inak si vysvetliť fakt, že mnohým neprekáža to, že tá istá ruská čižma, ktorá potom, ako vyhnala z Československa Wehrmacht, nemilosrdne zadupala do bahna aj nás. A potom desiatky rokov dovezenou komunistickou ideológiou ničila našu krásnu krajinu. A naše duše! 

To si už nikto nepamätá na elektrinou nabité ostnaté drôty na hraniciach, na psov, ktoré trhali tých, ktorí sa z komunistického raja pokúšali utiecť a na „zmagorených“ pohraničiarov, ktorí si z chrbtov utečencov robili terče pre svoje samopaly? Už sme zabudli na tisíce politických väzňov, stovky popravených mužov a žien a na zástupy zničených rodín? Už si nepamätáme prázdne obchody, hrdzavejúce autá a povinné prvomájové sprievody, na ktorých sme museli vyvolávať na slávu našim zotročovateľom?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite