Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pred kým má prúdový orol SNS chrániť Slovensko

.eugen Korda .názory

Nie, vôbec nie je jedno, aké stíhačky kúpime. Nie je jedno, koľko zaplatíme za tých pár lietadiel, ktoré nás majú chrániť pred nepriateľmi.

Eugen Korda

spôsob, akým SNS a vlastne celá vláda dospeli k rozhodnutiu kúpiť americké stíhačky F-16, je škandalózny. A škandalózne sú aj vyjadrenia niektorých ministrov, že sa síce v problematike ochrany vzdušného priestoru a leteckej techniky nevyznajú, ale za ich nákup aj tak zodvihnú ruku. Tento nákup smrdí ako niekoľkodňová konská mršina. A nad ňou sa vznáša mrchožrútsky klon orla zo znaku strany, ktorá ten nákup v utajení zrealizovala, presadila, a teraz netrpezlivo čaká, keď sa konečne bude môcť pustiť do porciovania koristi. 

Lenže to, čo odhalil tento nákup, je oveľa dôležitejšie ako to, či sú lepšie Grippeny alebo F -16. A ani nie je podstatné, koľko eur sa nakoniec presunie do vreciek zákulisných hráčov, ktorí za obchodom stáli. Podstatné je to, či sme vôbec ochotní v prípade potreby brániť sa a či vieme, odkiaľ nám hrozí nebezpečenstvo, že môžeme raz opäť prísť o slobodu. O tom, či a proti komu v prípade ohrozenia obrátime svoje zbrane, však nebudú rozhodovať šoféri tankov, obrnených transportérov a piloti v stíhačkách, ale politické a vojenské špičky tohto štátu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite