Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner chcel pranierovať už Jána Kuciaka, teraz si vystačí s tými, čo ešte žijú

.frédérique Hazéová .názory

Zdá sa, že do stredoveku sa nechcú vrátiť len kotlebovci, ale aj Marián Kočner, ktorý sa rozhodol pranierovať novinárov.

Frédérique Hazéová

podnikateľ Marián Kočner si založil online reláciu, v ktorej sa pasuje do roly šíriteľa pravdy. Svoj skutočný zámer nijako neskrýva a vložil ho aj priamo do názvu – Na pranieri. Na stĺp hanby chce pribíjať novinárov. 

Marián Kočner minulý týždeň vypovedal na polícii v súvislosti s trestným oznámením, ktoré naňho podal novinár denníka SME Adam Valček pre podozrenie zo zastrašovania. Novinár poslal Kočnerovi niekoľko otázok počas prípravy článku o kauze Technopol, na ktorom pracoval spolu so Zuzanou Petkovou z časopisu TREND. Kočner na ne zareagoval agresívnym e-mailom, v ktorom označil denník SME za bulvárny plátok a napísal, že v konšpiračných médiách pôsobia novinári „s vlastným názorom a rovným chrbátom“. 

O dve hodiny neskôr poslal novinárovi ďalší e-mail, tentokrát s hrubými otázkami na jeho intímny život a súkromie. Otázky sú vyslovene nechutné a dosahujú úroveň, respektíve podúroveň, do akej by u nás nešliapli ani najbulvárnejšie médiá. 

„Janka už pranierovať nemôže. A tak sa pustil do iných novinárov.“

V správe Kočner uviedol, že otázky sú určené pre jeho „portál o novinároch hlavného prúdu, ktorí výrazným spôsobom ovplyvňujú verejnú mienku“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite