Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Katolibanci

.michal Oláh .názory

Čítanie článkov či diskusných fór niektorých médií po vyhlásení prezidentskej kandidatúry Františka Mikloška ma vydesilo.

Michal Oláh

„Katolibanci“, „klérofašisti“, „tisovci“, to boli pravidelné nálepkovania voličov tohto jediného kandidáta novembrových hodnôt.  

Akoby v čase kandidatúry neonacistu, pokriveného sudcu, marxistu či haraktera nebola v politickom súboji kľúčová práve osobnosť tohto formátu. Hoci sú Zuzana Čaputová a Robert Mistrík skvelými  kandidátmi, ich životný príbeh nie je v súčasnej situácii a spoločenskej klíme asi adekvátnou protiváhou týchto sociopatov usilujúcich sa o Prezidentský palác. A výhrada niektorých denníkov typu „nech nekandiduje, veď im len vezme hlasy“, znie niekedy až groteskne.  

Takmer 30-ročná história modernej štátnosti nám ukázala, že politika samotných kresťanov vedie k fundamentalizmu a vláda samotných liberálov, čím nemusíme vždy rozumieť ateistov, k nanucovaniu svojich predstáv o slobode a k zbožšteniu liberalizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite