Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nevymeňme našu slobodu za omrvinky z toho, čo si tu zlodeji nakradnú

.eugen Korda .názory

Redaktor .týždňa vystúpil na zhromaždení Za slušné Slovensko na východe. V prejave vysvetlil, prečo má stále zmysel demonštrovať.

Eugen Korda

mnoho ľudí sa ma pýta, či má vôbec zmysel chodiť na námestia a požadovať, aby táto vláda ukončila svoju nechutnú agóniu a poslanci konečne odhlasovali predčasné voľby. Veď aj tak sa to nestane a politici súčasnej vládnej koalície sa nám budú aj ďalej drzo smiať do tváre a pokračovať vo svojich špinavých obchodoch a likvidácii slušných ľudí. To hovoria aj niektorí moji priatelia, ktorých názory si vážim. A pýtajú sa, čo sme vlastne dosiahli tým, že sme celé týždne chodili demonštrovať Za slušné Slovensko. 

Ich pochybnosti a nespokojnosť s tým, ako sa v súčasnosti na Slovensku vykonáva vládna moc, sú celkom namieste. Veď čo vidíme? Vidíme novú ministerku vnútra, ktorá je namočená v podozrivých obchodoch s oligarchami, jej predchodcu, ktorý s vysokou pravdepodobnosťou pomáhal pri únose a vietnamským únoscom dokonca poskytol lietadlo z letky ministerstva vnútra. Novopečený predseda vlády Pellegrini tiež akosi nevie vysvetliť, odkiaľ vzal peniaze na kúpu lukratívneho bytu a expremiér Fico doteraz spokojne býva v dome daňového podvodníka a na chodbe sa stretáva a zdraví s ďalším hochštaplerom, ktorého obchodný model je založený výlučne na podvodoch. A v podobnom duchu by sme mohli pokračovať pri všetkých politikoch, ktorí sedia vo vláde. 

„Vyžeňme zo svojich funkcií ľudí, ktorí nám chcú iba vládnuť namiesto toho, aby nám slúžili.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite