Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začala sa vojna Pellegrini verzus Fico

.martin Mojžiš .názory

Utorkovej demisii Druckera a odídeniu Gašpara Pellegrinim chýbala na prvý pohľad akákoľvek logika. V skutočnosti je však všetko veľmi logické a jednoduché. Pellegrini sa vzbúril.

Martin Mojžiš

z dobre informovaného zdroja sa .týždeň dozvedel toto: Tomáš Drucker mal od Roberta Fica a Roberta Kaliňáka jasný zákaz odvolať Tibora Gašpara. Peter Pellegrini, ktorý si uvedomuje, že stotisíc ľudí na námestiach každý týždeň nevytvára vhodné podmienky na vládnutie, si, naopak, Gašparovo odvolanie želal. A tiež to dal Druckerovi jasne najavo. Všetci si pritom priali, aby Drucker zostal vo funkcii.

Drucker sa zachoval tak, ako sa zachoval, a sklamal tým premiéra aj expremiéra, ktorí však mali v otázke Gašparovho zotrvania vo funkcii opačné záujmy. Prakticky hneď po Druckerovej pondelňajšej tlačovke dal Pellegrini prezidentovi Kiskovi vedieť, že ak ho poverí vedením ministerstva vnútra, ešte v ten deň dá Gašpara dolu. V utorok to naozaj spravil. Doobeda ho prezident poveril vedením ministerstva, na obed sa stretol s Ficom a Kaliňákom, ktorí sa ho ešte raz pokúsili presvedčiť, aby to nerobil, poobede oznámil Gašparov koniec, aj keď odložený o mesiac a pol.

„Aj keď je otázne, či túto vojnu Pellegrini vyhrá, isté je, že Fico ju prehrá.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite