Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pozor, pán Dokonalý nepadol len pre Bödöra

.michal Magušin .názory

Drucker nezvládol tlak ľudí, ktorí údajne stoja za šéfom polície Gašparom a zjednodušene ich nazývame bödörovci. To je síce najpodstatnejšie, v pozadí však zostáva viac otáznikov.

Michal Magušin

v zákulisí sa vie, že keď Robert Kaliňák v roku 2012 vyberal policajného šéfa, Tibor Gašpar nebol jeho prvou voľbou. Kali tam chcel Stanislava Jankoviča, ten však už v tom čase bol zdiskreditovaný údajnými kontaktmi s bratislavským podsvetím. Tibora Gašpara u Kaliňáka presadila „nitrianska skupina“, s priamou podporou Roberta Fica. „Nitrianska skupina“ nie sú len bödörovci, ale na obrazné uchopenie klbka fungujúcich prepojení biznisu, bezpečnostných zložiek a politikov Smeru to je výstižné pomenovanie. Je pravda, že bödörovskej firme Bonul a prepojeným firmám sa počas vlády Smeru rozprávkovo darilo získať štátne zákazky. A zdá sa, že Tibor Gašpar sa postupne stal plne prijateľným aj pre Roberta Kaliňáka a pre všetko, čo chobotnica Smeru predstavuje.

Nedajte sa teda zmiasť, odvolanie Gašpara by nemuselo znamenať len oslabenie vplyvu nejakých „šikovných Nitranov“, ale aj podnikateľov, politikov a záujmových skupín, ktoré nemajú nič spoločné ani s bödörovcami, ani s nitrianskym regiónom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite