Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krízový manažér v politickej funkcii

.eva Čobejová .názory

Nechcem teraz riešiť, či má byť Drucker minister vnútra. Skôr ma zaujalo to, že klasického krízového manažéra bez straníckeho pozadia už dosadzujeme aj na výsostne politické posty.

Eva Čobejová

hovorí to o veľkej kríze demokracie, keď silné politické funkcie obsadíme človekom, ktorý sa správa presne podľa príručiek typu: Ako byť dobrý manažér. Tým nechcem zhodiť Tomáša Druckera, dobrý krízový manažér s talentom a lídrovským potenciálom je v biznisovom svete strašne dôležitý a cenený. A právom, pretože zväčša ide do krachujúcej firmy, kde nič nefunguje, a on to musí postaviť na nohy. Okrem toho, že to vie manažérsky zvládnuť, sa však uňho cení aj iná vec – absolútna lojalita k vlastníkom, ktorí si ho najali. To je veľká hodnota dobrého manažéra. Túto lojalitu musí vždy zachovať, a ak nesúhlasí s tým, čo sa od neho chce, má len dve možnosti: presvedčiť vlastníka, že je to zlý nápad, alebo odísť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite