Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda je blízko pádu

.michal Magušin .názory

Premiér Fico sa nezbláznil. Kalkuluje s cieľom nestratiť moc, ale pri rozhodnutiach, ktoré robí pod strašným tlakom, je nebezpečný. Dôsledkom môžu byť násilnosti na uliciach.

Michal Magušin

fico chce vyhláseniami o Kiskovom spiknutí so Sorosom nielen odvrátiť pozornosť od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, od nedokončeného článku a od všetkých politických dôsledkov, ktoré z toho vyplývajú. Chce si aj nakloniť voličov podliehajúcim konšpiračným teóriám a možno aj pripraviť pôdu pre prípadnú podporu Kotlebovcov.

Ale poďme k faktom.

Prezident Kiska sa so Sorosom v New Yorku naozaj stretol. Nebola to však nijaká tajná schôdzka, Kiska o nej otvorene písal aj na svojom Facebooku. So Sorosom sa bavili o pomoci Rómom. Fico zavádza, keď okolo stretnutia vytvára dojem, že Kiska konal na vlastnú päsť. Na stretnutí bol podľa informácií .týždňa aj zástupca ministerstva zahraničných vecí a samotné stretnutie organizovala slovenská ambasáda v USA. Navyše, rok predtým sa prezident v New Yorku stretol so Sorosom tiež - a bolo to za prítomnosti ministra Miroslava Lajčáka, nominanta a ministra Ficovho Smeru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite