Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sme pochodovali

.eva Čobejová .názory

Zažila som protesty v novembri 1989, protimečiarovské demonštrácie, protikorupčné akcie a dnes som zažila pochod na pamiatku Jána a Martiny.

Eva Čobejová

opäť som pocítila, aká sila je v dave, ktorý spája spoločná emócia a odhodlanie. 

Je to v niečom formujúci zážitok, a preto bolo fascinujúce, koľko mladých ľudí sa dnes na tom pochode zúčastnilo. A vlastne bolo dobré, že vonku bola taká ukrutná zima, lebo to rozhodnutie obliecť sa a ísť pochodovať do mrazu nebolo celkom jednoduché. Ale niekedy je dôležité ísť proti vlastnému pohodliu, komfortu, lenivosti. Nič nie je zadarmo. Treba ísť a byť súčasťou davu. Vieš, že ty ako jednotlivec si v tom dave zanedbateľný, ale zároveň strašne dôležitý. Je dobre, keď to cítiš – sám veľa nezmôžeš, ale máš šancu byť súčasťou prúdu, ktorý cíti niečo veľmi podobné ako ty.

Dnes som videla v tom mĺkvom pochodujúcom sprievode ľudí s trikolórami na kabátoch, videla som mladých s kreslenými portrétmi Jána – amatérskymi i profesionálnymi, videla som ľudí, ktorí v rukách pyšne držali slovenskú i českú zástavu, videla som aj zástavu Európskej únie, veľa čiernych zástav, čiernych transparentov, zväčšených fotografií Jána a Martiny, zväčšenú farebnú fotografiu Bašternáka a Vadala s nápisom „Náš človek“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite