Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rekonštrukcia štátu?

.eva Čobejová .názory

Po prečítaní posledného článku Jána Kuciaka mi napadla jediná vec: tento štát si žiada totálnu rekonštrukciu. Veď tu zlyhali kľúčové inštitúcie, nehovoriac o ľudských zlyhaniach.

Eva Čobejová

jeden príbeh o jednom Talianovi, ktorý si našiel nový domov na Slovensku, lebo inde mu už horela pôda pod nohami, odhalil, že tento štát nemá funkčné inštitúcie, ktoré ho majú chrániť. Nemá funkčnú políciu, lebo nedokázala odhaliť a zastaviť čudné podnikanie tohto človeka ani ochrániť novinára. Nemáme funkčné súdy, lebo sa nedokázali postaviť na stranu majiteľa pozemku, ktorému sa nebezpečne vyhrážali. Nie je tu funkčná tajná služba, ktorá by zachytila mafiu, ktorá sa tu usadila, prosperuje a cíti sa ako doma. Nefunguje bezpečnostný úrad, ktorý neodhalil riziko v blízkych spolupracovníkoch premiéra. Nefunguje kontrola financií nad eurofondmi či príspevkami pre poľnohospodárov, nehovoriac o podvodoch s DPH, ktoré sú v celej línii príbehu len drobnou odbočkou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite