Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Byť novinár

.štefan Hríb .názory

Po vražde Jána Kuciaka a jeho priateľky cítim z viacerých dôvodov prázdno. Ale súčasne si v týchto chvíľach uvedomujem, aké kľúčové je povolanie novinára.

Štefan Hríb

ján Kuciak písal pred pár rokmi do .týždňa, kde sa vďaka Marekovi Vagovičovi začala jeho novinárska cesta, ktorá sa predčasne skončila na portáli aktuality.sk. Aj preto je pre mňa správa o jeho vražde ťažká. Ale ak nemá byť násilná smrť dvoch mladých ľudí iba ťažká, okrem úcty a smútku je treba ešte niečo povedať.

Dva vyhasnuté životy nech sú aspoň oddnes zlým svedomím pre každého, kto novinárov uráža, kto im berie ľudskú tvár, kto ich predhadzuje davu ako protislovenské živly, zaplatené prostitútky či bezcitné hyeny. Všetci máme chyby, a všetci chyby robíme, ale všetci sme ľudia hodní rešpektu. Páni politici, prosím, prestaňte aspoň odteraz s ponižovaním a ohováraním novinárov, prestaňte nás podhadzovať davu ako zradcov a špinavé živly. Lebo slová majú moc pomôcť i zraniť, chrániť aj zabiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite