Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chaos na stanici v Banskej Bystrici

.denisa Gdovinová .názory

Minulý rok Banská Bystrica pompézne otvorila novú autobusovú stanicu. Všetci si vtedy uťahovali z názvu Vlak Bus Shopping. Teraz však už nikomu do smiechu nie je.

Denisa Gdovinová

bystričania po Novom roku počúvali nejasné správy o tom, že stanica bude od februára uzavretá. Mesto sa nevedelo dohodnúť s investorom, kto bude stanicu prevádzkovať. Odkazy si pritom posielali  cez médiá, a to nie práve najdiplomatickejším spôsobom. 

Dnes ráno sa už primátor Banskej Bystrice Ján Nosko dohodol s investorom a stanica neskončí zatvorená. To sa dalo čakať.

Treba pritom poznať históriu bystrickej autobusovej stanice, aby sme pochopili, ako absurdný sa tento spor Bystričanom zdal. Veď na novú stanicu čakali už od osemdesiatych rokov minulého storočia. Nedostavanú stanicu s okolitým schátraným areálom prezývali aj „stavba storočia”. A teraz, keď sa po toľkých rokoch dočkali, má stanica po pár mesiacoch prevádzky skončiť?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite