Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Kaliňák – kladivo na prezidenta?

.eugen Korda .názory

Keby som pravdovravnosť pána Roberta Kaliňáka nemal „tú česť“ spoznať osobne pri kauze Hedvigy Malinovej, tak by som mu možno aj uveril všetko, čo povie.

Eugen Korda

tak ako mu to po jeho dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej sa opäť navážal do prezidenta, uverí časť verejnosti. On je totiž mimoriadne presvedčivý klamár. Ale k veci. Len aby ste vedeli, prečo mám oprávnené pochybnosti o jeho pravdovravnosti. 

Pred rokmi som natočil v relácii Reportéri reportáž o tom, ako on, vtedajší policajný prezident a vlastne aj Robert Fico, manipulovali so zisteniami, ktoré sa nachádzali vo vyšetrovacom spise. Odhliadnuc od toho, že k jeho obsahu nemali mať prístup, klamali a prekrucovali dôkazy tak, aby to vyhovovalo ich teórii o tom, že Hedviga si všetko vymyslela a nikto ju nenapadol. 

„Robert Kaliňák je v pozícii ministra vnútra nebezpečným klamárom.“

Minister vnútra sa na reportáž sťažoval. Vraj som mu v nej neposkytol priestor na vyjadrenie. Nebola to pravda. Odzneli tam slová, ktoré predniesol na tlačovej konferencii a tie som konfrontoval s vyšetrovacím spisom, ktorý mi poskytol obhajca Hedvigy Malinovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite