Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slováci, necestujte na dovolenku do Japonska!

.andrej Bán .názory

Mohla by to byť užitočná vec, je to však absurdné. Náš rezort diplomacie vydal pred dovolenkami obvyklé odporúčania, kam zvážiť cestu.

Andrej Bán

zabudnime na obľúbené destinácie, na Jadran či na Grécko, skúšajme nové výzvy. Nič proti tomu. Zoznam rizikových krajín je rozumná vec, aj ich zadelenie do štyroch skupín. V tej prvej – patrí tam Irak, Líbya, Sýria, Jemen a Somálsko – by sa občan SR (ak nie je blázon, Ficov poloblázon, reportér alebo humanitárny pracovník) vôbec nemal nachádzať. A ak tam náhodou už je? V tom prípade MZV SR radí krajinu opustiť, čo do istej miery chápem, keďže mnohé z nebezpečných krajín poznám.

No úplne ma „dostala" druhá skupina krajín – Afganistan, Libanon, Pakistan, Južný Sudán, Mali, Japonsko a Filipíny. Tak pozor! Taký Afganistan či Pakistan, nehovoriac o Južnom Sudáne, patria celkom určite medzi tie najhoršie a najnebezpečnejšie miesta na planéte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite