Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zrušenie Kotlebovej ĽSNS? Neskoro, ale predsa

.andrej Bán .názory

Perný týždeň. V pondelok sme ako iniciatíva Zabudnuté Slovensko zorganizovali v Banskej Bystrici koncert proti extrémizmu, o dva dni neskôr Generálna prokuratúra poslala na Najvyšší súd návrh na zrušenie ĽSNS.

Andrej Bán

po prvé, táto strana, ako sa uvádza v zdôvodnení GP, je extrémistická s fašistickými tendenciami a jej cieľom je odstránenie súčasného demokratického systému. Má to ale podstatný dodatok, ktorý treba k uvedenému doplniť – je to tak už dlho. Presnejšie, od jej vzniku, keď sa „chlapci", čo si vymenili gardistické uniformy za zelené tričká a mikiny, zmocnili Strany priateľov vína. To sme akože čakali až doteraz? Na čo, prosím? Veď už dlho najpresvedčivejšie to, o koho ide, preukazujú blogy Jána Benčíka. Keby sa orgány činné v trestnom konaní zobudili skôr, nemáme fašistov v parlamente.

Po druhé, je skvelé, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár konečne koná. Ak je pravda, že mal na stole viac ako 170 podaní na zrušenie či rozpustenie tejto strany, tak sme päť minút po dvanástej. Podľa vyjadrenia Najvyššieho súdu príslušný senát v najbližších dňoch posúdi zákonnosť žaloby, čiže rýchlo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite