Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Problém Igora Matoviča

.štefan Hríb .názory

Šéfa Obyčajných ľudí som nevolil a ani nebudem, hoci robí veľa užitočných vecí. Tie však vždy prekryje sebou. Ako teraz.

Štefan Hríb

v pondelok som si prečítal, že opozičný poslanec Igor Matovič čelí zastrašovaniu. Neprekvapilo ma to, žijeme v krajine, ktorá si na spôsoby naozaj nepotrpí. V tom musí stáť každý súdny človek na Matovičovej strane. Dostávať v listoch nábojnice a počuť na ulici hrozby vlakom je nehorázne. Čo sa toho týka, solidárne hovorím: Ja som Matovič.

Lenže Igor Matovič hneď dodal, že toho anonymného človeka podľa neho poslal predseda NR SR. Dôkaz? Žiadny. Tak dobre, možno niekto iný z koalície. Dôkaz? Žiadny. Ale to už je tak či tak príliš a preto už Matovič nebude chodiť do parlamentu, lebo s týmto pocitom to nedokáže.

V utorok však bolo všetko inak. V liste, ktorý Matovič poslal do parlamentu, už ako dôvod jeho neúčasti na budúcich rokovaniach nie je fyzické zastrašovanie a hrozba vlakom, ale „len" nedemokratické praktiky predsedu parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite