Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Utorkový pochod a zmanipulované deti

.lukáš Krivošík .názory

Veľký protikorupčný pochod, ktorý sa zajtra koná v Bratislave, preverí silu fejsbúkových páčikov. Kritici tvrdia, že jeho študentskí organizátori sú kýmsi zneužití a riadení.

Lukáš Krivošík

vraj je za nimi Igor Matovič alebo priamo George Soros. Podľa niektorých názorov, ktoré zaznievajú na internete, majú študenti na Slovensku rozpútať farebnú revolúciu, či dokonca obdobu ukrajinského Majdanu...

Na to, že utorkový Veľký protikorupčný pochod organizujú stredoškoláci, vyvoláva v niektorých kruhoch celkom silnú nervozitu. Rešpekt pred ním údajne má aj vládna koalícia. Náhla ochota zrušiť Mečiarove amnestie mohla prameniť aj zo snahy zobrať nespokojnosti ľudí aspoň časť vetra z plachiet a znížiť tak motiváciu zúčastňovať sa na podobných protestoch.

Fejsbúková stránka pochodu naznačuje možnú účasť až desaťtisíc ľudí. No je rozdiel zakliknúť „going“ na sociálnej sieti a naozaj prísť.

Momentálne nerezonuje žiadna silná mobilizačná kauza, ktorá by ľudí vyhnala do ulíc – ako minulé leto, keď sa konali pravidelné protesty pred komplexom Bonaparte. Organizátori sa spoliehajú len na všeobecnú nespokojnosť s korupciou.

Na druhej strane zrejme preháňajú tí, ktorí pochod upodozrievajú zo snahy rozpútať na Slovensku revolúciu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite