Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nezavrieme zločincov, zavrieme obchody

.marína Gálisová .názory

Teraz si to asi rozhádžem u svojich konzervatívnych kamarátov, ale brániť kresťanské hodnoty alebo rodinnú súdržnosť tým, že ľuďom vezmeme slobodu voľby vo veciach, ako je práca či nakupovanie, mi pripadá choré. A keď to robí Fico, je to vypočítavé.

Marína Gálisová

lebo –čo narobíme v krajine, ktorá nevie zavrieť podvodníkov, vrahov, únoscov? Zavrieme obchody. Nech sa môžeme tváriť aspoň trošku kresťansky a morálne. Vládna koalícia, visiaca na Ficových nohaviciach a Kaliňákových dlhých mihalniciach dúfa, že novelou Zákonníka práce, podľa ktorej budú obchody počas vopred určených dní v roku zavreté, narobí priateľov medzi kresťanmi.

Neviem, možno samotná idea nenakupovania vo sviatky niektorých kresťanov osloví. A možno zvábi aj niektorých odporcov konzumizmu, ktorí sa ku kresťanom nepočítajú, ale cítia nedôveru voči biznisu – či už oprávnenú, alebo nie. Okej, to je ich právo. No toto právo – právo nenakupovať vo sviatok či v hociktorý iný deň – môžu využívať, aj keď sú obchody otvorené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite