Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Retro s pastierom oviec

.andrej Bán .názory

Včera sme videli dve neuveriteľné „videjká". Jedno krátke, s premiérom Ficom na fejsbúku, jedno dlhé s expremiérom Mečiarom na TA3. Mám tri poznámky.

Andrej Bán

kolega Michal Magušin už napísal o „videjku" Fica, na ktorom volá šéfovi štátnej zdravotnej poisťovne, všetko podstatné. Nazdávam sa, že ak niečo výrazne prepája obidve spomínané audiovizuálne produkcie, je to strach. Obyčajný strach, nič viac. Jeden sa (oprávnene) bojí straty preferencií, preto si „trumpovsky" a „putinovsky" vypomáha trápnosťou voči aktuálnemu šéfovi VZP, teda inštitúcie, kde za jeho éry(!) nominanti jeho vlád vytunelovali cez všakovakých liečiteľov Kostkov či tety Anky dvesto miliónov. Pristavme sa však pri druhom videu.

Po prvé, retro bolo na ňom všetko okrem pomerne dobre pripraveného Bélu Bugára. Retro bol najmä Mečiar, ktorý sa nič nenaučil a nič nezabudol. Retro bol moderátor TA3 Peter Bielik, ktorý tú znôšku sugestívnych lží a fabulácií nekonfrontoval s presnými otázkami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite