Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Narastá tu SbS, Sloboda bez Solidarity

.andrej Bán .názory

Spŕška profilových rozhovorov a článkov (najmä) o Sulíkovi a Matovičovi odhalila to podstatné. Mentálny svet lídrov našej opozície.

Andrej Bán

je to uragán a žatva „lajkov a klikov“, ktorú teraz zažívajú médiá. Opozičným lídrom by sa za ňu patrilo poďakovať, no treba k tomu čosi dodať. Poviem to v šiestich bodoch.

po prvé

Ak kritizujem opozíciu, tak samozrejme nie preto, že podporujem Fica a túto vládu. To je azda každému zrejmé. A taktiež si vypomôžem citátom Richarda Sulíka, že lídri (on mal na mysli tých európskych) musia vedieť zniesť kritiku. Plne súhlasím.

po druhé

Oceňujem spôsob, akým sa teraz Matovič aj Sulík vyjadrili k odchodu svojich poslancov, prvý Viery Dubačovej a Ota Žarnaya, druhý Jozefa Mihála. Bez útokov, urážok a osočovaní. To v dnešnom stave verejného života nie je málo.

po tretie

Ani vyššie uvedené neznamená, že lídri SaS a OĽaNO – pretože o nich je najmä reč – pochopili, prečo od nich kolegovia a kolegyne odchádzajú. Obidve strany (hnutia) majú dominantných lídrov, ktorí polarizujú spoločnosť aj okolie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite