Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ficov charakter, babičkina fotka a čoho by sme sa mali báť

.eugen Korda .názory

Igor Matovič zahájil dnešnú schôdzu troma hodinami verejnej obžaloby Roberta Fica. „Kauza babička“​ nemôže prekryť prešľapy vlády súvisiace s cenami energií.

Eugen Korda

robert Fico zvolal včera večer mimoriadnu tlačovú besedu. Téma bola jediná. Fotografia babičky na plagáte, na ktorom Matovič otĺka predsedovi vlády o hlavu vysoké ceny elektriny. Podľa Roberta Fica poslanec Matovič nehorázne zneužil babičku z Moravy, ktorá je už niekoľko rokov mŕtva. A vraj zavolal aj príbuzným, aby sa im ospravedlnil. Dokonca nelenil rozžeraviť vládnu linku vedúcu rovno k uchu českého premiéra Sobotku.

Netuším, čo mu povedali príbuzní tejto ženy. Možno boli pohoršení, možno nie. Viem si však živo predstaviť dialóg medzi predsedami vlád SR a ČR. Sobotka musel spočiatku poriadne gúľať očami. Keď mu však jeho priateľ spod Vysokých Tatier vysvetlil, o čo ide, tak celkom nepochybne prejavil patričné porozumenie a súhlasil s tým, že je to nehorázne. Vojnu kvôli tomu však Slovensku určite nevyhlási.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite