Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič má pravdu, ale naťahovačky v NR SR ľudí iba rozčuľujú

.michal Magušin .názory

Ak niečo občanov tejto krajiny naozaj otravuje, tak sú to nekonečné hádky o tom, ako má či nemá vyzerať rokovanie v parlamente. Aj keď je Matovič v práve.

Michal Magušin

pred pár týždňami som moderoval diskusiu v užšom kruhu ľudí medzi Milanom Krajniakom a Veronikou Remišovou. Kvalitnú debatu pokazila až konfrontácia ohľadom toho, kto môže za nízku kultúru v Národnej rade, akú vinu má Danko, čo robí zle Matovič. Pri pohľade na tváre v publiku som tento minikonflikt okamžite prerušil a prešli sme na inú tému.

Som presvedčený, že táto vnútroparlamentná vojna je kontraproduktívna aj pre samotného Matoviča. Nepridáva mu body ani u jeho vlastných voličov.

A pritom má Matovič pravdu. V prvom rade je nový rokovací poriadok zlý a pravdepodobne protiústavný. Navyše pri dnešnom konflikte s Dankom líder OĽaNO na prvý pohľad rokovák neporušil a protizákonne podľa môjho názoru konal Andrej Danko.

eugen korda
Rokovanie o vyslovení nedôvery predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi sa hneď v úvode zaseklo. Andrej Danko chcel vyviesť Igora Matoviča z rokovacej sály, následne schôdzu prerušil.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite