Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kažimír podporil svojich analytikov

.lukáš Krivošík .názory

Minister financií poslal prezidentovi list, v ktorom sa píše, že obchvat Prešova by sa dal riešiť o 400 miliónov lacnejšie, než sa domnieva minister dopravy Érsek. Čo je za tým?

Lukáš Krivošík

na Kažimírov list, ktorý predpokladá úsporu asi 400 miliónov eur, v piatok upozornil Denník N. Minister dopravy Árpád Érsek teraz hovorí, že plány na výstavbu obchvatu zdedil po svojich predchodcoch, no vidí možnosť na skresanie ceny o 20 miliónov. Nemusí to byť posledné slovo. Doprava i financie spolu stále komunikujú.

V Prešove sa zatiaľ chystá dôležitá verejná debata o obchvate. Odborník na diaľnice Ján Kovalčík bude diskutovať s viceprimátorom Štefanom Kužmom a investičným riaditeľom NDS Ladislavom Dudášom o dopravných riešeniach pre toto mesto. Debata zrejme bude vášnivá. Prešovčania by si ju nemali nechať ujsť.

List ministra Kažimíra prezidentovi Kiskovi je pozoruhodný, lebo z neho vlastne nepriamo vyplýva, že na stavbe diaľnic sa u nás masívne plytvá peniazmi. Myslia si to síce mnohí, ale takéto priznanie na adresu vlastnej koalície priamo z ministerstva financií sa len tak nevidí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite