Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo s Mizíkom? Stíhať, pokutovať? To nestačí

.andrej Bán .názory

Poslanec Kotlebovej ĽSNS Stanislav Mizík zverejnil jednoznačne rasistický a antisemitský status. Je najsprávnejšou odpoveďou jeho trestné stíhanie či pokuta? Nie.

Andrej Bán

som hlboko presvedčený, že najsprávnejším riešením je v tejto chvíli nielen pokuta, disciplinárne konanie či trestné stíhanie, ale skutočne masívne odsúdenie takýchto výrokov širokou verejnosťou, kam zaraďujem každého občana. Aj vás, aj seba.

Útokom na štyroch vzácnych ľudí (a ďalších), ktorých prezident Andrej Kiska po Novom roku ocenil, poslanec Mizík prekonal všetky mysliteľné hranice tolerancie (v duchu slobody prejavu) a tiež elementárnej slušnosti. Ak nám nestačili všetky hrôzy, ktoré kotlebovci v uplynulej dobe (najmä) na sociálnych sieťach zverejnili, ak nám nestačia všetky tie neslávne známe výroky Mazureka, tak hovorím, že naše pokračujúce mlčanie a apatia spôsobia ešte väčší nárast extrémizmu.

Možno je to aj námet pre úvahu Daniela Lipšica o tom, kde sú akceptovateľné hranice slobody prejavu. Skutočne je takou hranicou až priama výzva na násilie?

Samozrejme, nie je, tá hranica je oveľa skôr, už pri „nevinných žartíkoch“ takéhoto kádrovača, akým je učiteľ slovenčiny Mizík, čo je absurdita non plus ultra.

Facebook Kotleba - ĽSNS - Bratislavský kraj

Rozhorčenie nestačí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite