Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepšie texty roka 2016 očami Eleny Akácsovej

.elena Akácsová .názory

.týždeň má prívlastok kritický. Len sa však dívame na svet s odstupom a dokážeme si vytvoriť vlastný názor. Nielen na politiku, ale aj na tanec pri tyči, aspirín či manželský sex.

Elena Akácsová

politika a ekonomika zväčša dostávajú prednosť pri promovaní na našom webe, napokon, to je dôvod, prečo si mnohí náš časopis kupujú. Ale bola by veľká škoda, ak by vašej pozornosti ušli aj iné témy a zapadli prachom niekde v našom mohutnom archíve. Toto je teda čisto subjektívna rekapitulácia tých najzaujímavejších vecí, ktoré sa podľa mňa tento rok objavili v našom časopise – zväčša v jeho druhej polovici.

V prvom rade Lucia Piussi! Jej nenápadný stĺpček .priama reč Lucie Piussi, v ktorom glosuje svet okolo seba, to sú perly jedna za druhou, nech už píše o politike, muzike alebo výchove, vždy je to silné, osobné, priame a neotrelé. Mňa tento rok najviac zasiahli jej texty o adopcii a ak vám ušli, tu sú všetky: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Keď už som začala rubrikami, v lete sme rozbehli rubriku .zásah, v ktorej glosujeme kultúru (v širokom zmysle toho slova), udalosti, ktoré nás zasiahli či už v dobrom alebo v zlom. Okrem interných redaktorov do nej občas napíšu aj ešte nie celkom objavené publicistické hviezdy ako hudobník a muzikant Pavol Hubinák (o Eurovízii, o rekreačnej kultúre) či fotografka Olja Triaška Stefanović (o bubline a o balkánskej exotike).

Už vyše roka pre nás píše nepravidelnú rubriku .duša psychiater Michal Patarák. Píše v nej napríklad o ateizme Ježiša, o hovorení pravdy do očí aj o tom, čo všetko sa môže zrodiť z traumy.

Zoológ Tomáš Čejka písal pre .týždeň niekoľko rokov rubriku o zvieratkách .veľké oči, až sa celkom vypísal a odmlčal. Zdá sa, že pauza bola prospešná a postupne sa na naše stránky vracia, hoci trochu poza bučky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite