Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Trump je výzva, ktorú treba pochopiť

.štefan Hríb .názory

Čo sa stalo v Amerike? Je to zmena fungovania sveta, aký sme doteraz poznali? Neviem, ale isto je to vážna výzva pre nás všetkých.

Štefan Hríb

osobne by som nevolil ani Donalda Trumpa, ani Hillary Clintonovú. Ale triumf priaznivcov toho prvého môže byť dvojitým poučením pre oba tábory aj pre celý slobodný svet.

Prvé poučenie – Trumpovo víťazstvo je, paradoxne, vyvrátením podstaty jeho kampane. On, ktorý obviňoval celú politickú elitu z uzavretosti a únosu krajiny z rúk tvrdo pracujúcich ľudí, prešiel mechanizmom volieb ako víťaz. Bez manipulácie, slobodne, férovým hlasovaním. Jeho triumf je preto nielen výsmechom konšpiráciám, ale najmä dôkazom funkčnosti americkej demokracie a aj potvrdením, že americký sen, kde aj outsider môže zmeniť svet, naďalej funguje. Toto je dôležitá správa pre frustrovaných trumpistov všetkých razení a národností – slobodný svet nie je konšpirácia, ale realita. Váš Trump je toho dôkazom.

„Je najvyšší čas znovu začať rešpektovať a reprezentovať vôľu a sny ľudí a prestať s vlastnými utópiami.“

Druhé poučenie – Trumpov triumf je

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite