Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mečiar bude sedieť – zatiaľ doma

.eugen Korda .názory

Mečiarovu prítomnosť na pohrebe prezidenta Michala Kováča si rodina neželá. To je úplne pochopiteľné a takéto rozhodnutie sa dalo očakávať.

Eugen Korda

a je takmer isté, že bývalý predseda vlády a HZDS by na pohreb neprišiel, aj keby ho pozvali. Bol by to skutočne dokonale kafkovský pohľad na to, ako sedí v obleku, s čiernou kravatou na krku, a lúči sa s mužom, ktorému celé roky ničil život.

Paradoxne tak na pohrebe prvého prezidenta demokratického Slovenska bude chýbať muž, ktorý to Slovensko spoluzakladal. Dokonca taký veľký, že Ján Čarnogurský ho nazval zakladateľom štátu a zakladateľa štátu podľa neho nemožno za zločiny, ktoré spáchal, postaviť pred súd. To vraj nesmieme urobiť v žiadnom prípade.

„Prikrýva sa síce obrovským majetkom, občas sa usmiaty ukáže na nejakej fotografii s peknými ženami, ale to je asi tak všetko. Už jednoducho nikoho nezaujíma.“

Nuž, vo svetle tejto smutnej udalosti by hádam bolo vhodné pripomenúť si, prečo je dobre, že Vladimír Mečiar žije tak ako žije, teda ako odľud

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite